Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

In de Verenigde Staten geven we enorm veel geld uit aan onze laaggeletterde scholen. Een deel van dit geld wordt besteed op een manier die onze kinderen ten goede komt, maar veel ervan gaat naar een winstgevende groep die een aantal bedrijfsbelangen vertegenwoordigt. Een van deze groepen, de National Standards, bepaalt de normen die alle andere scholen moeten gebruiken om onze kinderen les te geven. Als deze groepen willen, kunnen ze de normen veranderen en het onwerkbaar maken voor onze kinderen. Wat gebeurt er als de normen teruggaan naar hoe ze waren? De enige mensen die profiteren van deze stap zijn die organisaties met winstoogmerk die laaggeletterdheidstrainingen verkopen voor wie?

Laaggeletterdheidstraining voor wie?

De mensen die baat hebben bij het veranderen van onze onderwijsnormen zijn de mensen die de onderwijsboeken schrijven laaggeletterdheid. Deze groepen verdienen veel geld aan gestandaardiseerde tests die ze onze kinderen helpen te nemen. Als alle kinderen een ander soort test zouden doen, zou veel onderwijs moeten stoppen en zouden er geheel nieuwe onderwijsconcepten ontstaan. Dit zou allemaal slecht nieuws zijn, en we weten dat veel kinderen die het goed doen in de standaardtoetsen voor het onderwijs dat niet doen omdat ze anders leren dan andere kinderen op hun specifieke school. Ze leren verschillende concepten en ze gebruiken meerdere zintuigen en hun geest is gewoon anders. Dat is wat de onderwijsindustrie verkoopt, maar in een totaal onwerkbare vorm.

Het is interessant om de push en pull te zien tussen onderwijs en bedrijfsbelangen die zulke educatieve systemen voor koekjesvormen hebben gecreƫerd. Een systeem dat goed werkt voor de ene groep, zal zeker niet goed werken voor een andere groep. En toch gebruiken we deze gestandaardiseerde tests als alles wat onze kinderen definieert. Als onze kinderen niet voldoen, hebben we gefaald. Als ze het beter doen, moet dat zijn omdat we ze leren wat we denken dat ze zouden moeten weten en niet toestaan dat ze zich ontwikkelen op een manier die hen in staat stelt te groeien en hun ware potentieel te ontdekken.

Zoek meer informatie op: Hetsen & Visschers