Litecoin versus andere valuta's

Litecoin is een innovatief open-source protocol en peer-to peer virtuele valuta op basis van de Litecoin-software. Litecoin is een vroege afgeleide of onafhankelijke altcoin, afkomstig uit oktober 2021. In eenvoudige technische termen lijkt Litecoin op het oorspronkelijke idee van bitcoins, maar met minder volatiliteit en veel minder schamele overheidscontrole. In vergelijking met de plotselinge hausse van bitcoins eind 2021, heeft Litecrafter tot nu toe minder brokerage-ondersteuning gehad.

In tegenstelling tot de originele bitcoin, worden -transacties niet beheerst door de regelgevende instanties van verschillende staten, omdat de meeste makers en handelaren van over de hele wereld komen. Dit soort handel is hoogst uniek in die zin dat het werkt via een "Litecoin"-portemonnee die fungeert als het clearinghouse van transacties, zodat u uw transacties onmiddellijk kunt afwikkelen in plaats van te wachten op het standaard banksysteem. Omdat de transacties snel worden gedaan en via een beveiligde server worden gedaan, hoeft u geen software op uw computer te downloaden en is er dus geen kans op hacking. Een ander voordeel van dit systeem is dat het volledig gratis is, in tegenstelling tot de traditionele valuta's zoals de EUR/USD, GBP/USD en de Amerikaanse dollar/JPY.

Een van de unieke kenmerken van litecoin is dat het scrypt gebruikt als het belangrijkste element bij het genereren van zijn adres, hetzelfde algoritme dat door de overheid en banken wordt gebruikt om hun openbare sleutels te genereren. Simpel gezegd, uw transactie is beveiligd en beschermd, aangezien uw priv├ęsleutel wordt gegenereerd met behulp van een veilige sleutelgenerator en alleen wordt onthuld aan geautoriseerde personen met behulp van een openbare sleutelinfrastructuur. Omdat het onmogelijk is om te hacken, zijn uw transacties veel sneller dan de gemiddelde transactiesnelheid van een andere valuta. Het beste is dat het ook nog eens vriendelijk is voor het milieu omdat litecoin geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Meer weten? Klik dan hier: https://bitcoinmeester.nl/