Waar vind ik de beste woningtaxateur?

Vraag: Mijn makelaar en ik doorlopen een proces voor het kopen/verkopen van een huis, maar ik heb advies nodig over de taxatie van een huis over waar ik de beste taxateur kan vinden. Onze makelaar heeft aangegeven dat we moeten kijken naar een specialist in woningtaxatie. Moet ik hem of haar gebruiken? Bedankt!

A: Het zou je verbazen hoeveel experts op het gebied van woningtaxatie tegenwoordig online beschikbaar zijn. We stelden voor dat u een taxateur bij u in de buurt zoekt wanneer u op zoek bent naar een huisinspecteur, maar experts op het gebied van huistaxaties kunnen vaak grondiger en completer zijn dan een huisinspectieteam. Huizenkopers hebben vaak betere ervaringen met het kopen van huizen waaraan een taxatie is uitgevoerd bekijk hier. Als u van tevoren weet dat u niet de diensten van uw eigen huisinspectieteam zult krijgen, kan het soms de moeite waard zijn om te betalen voor een taxatiedeskundige voor uw huis om u een beter geïnformeerd beeld te geven van het huis dat u overweegt te kopen. Er is niemand beter gekwalificeerd om u te vertellen of het huis dat u wilt kopen te duur is geweest dan iemand die eerder huizen in uw prijsklasse heeft gekocht.

We raden u aan om naar experts op het gebied van woningtaxatie te kijken als u van plan bent een huis te kopen, want zelfs als u geen huisaankoopproces doorloopt, kunnen deze experts u een goed algemeen idee geven van wat het huis waard is. Ze kunnen ook bepalen of er voor het huis dat u overweegt te kopen, een taxatie is uitgevoerd. Een huis kopen is niet iets dat je zomaar besluit. Het is iets waarvan je zeker wilt weten dat het goed komt.

Klik hier om meer te lezen: http://slobmakelaardij.nl/